slodziutkie-okazje.pl

cukiernictwo marlena jesse

cukiernictwo marlena jesse

Uwaga: American Heart Association Cookbook, piąte wydanie, zaleca wszystkich powyższych olejów spożywczych, z wyjątkiem oleju z orzeszków ziemnych z powodu wysokiej zawartości tłuszczów nasyconych.

Inne fakty, wskazówki i ostrzeżenia … Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe są niezbędne dla dobrego zdrowia. Bez niektórych tłuszczów w naszej diecie, nie możemy wchłonąć witamin rozpuszczalnych w tłuszczach A, D, E i K.All oleje grzewcze zawierają 100% tłuszczu.Oferta – sprawdź teraz! Łyżka oleju zawiera 14 g tłuszczu. Wszystkie oleje kuchenne zawierają tę samą liczbę kalorii – jedna łyżka stołowa zawiera 120 calories.For lepszego zdrowia, wybierz oleje / tłuszcze, które mają niską zawartość tłuszczów nasyconych. Gotowanie olej do głębokiego smażenia zwykle może być wykorzystywane wielokrotnie. Odczekać aż olej ostygnie całkowicie przed zabiegiem, a następnie odcedzić go do czystego zamykanego pojemnika do przechowywania. Najdokładniejsza metoda testowania temperatury oleju do smażenia jest termometr w głębokim tłuszczu. Upewnij się, że bańki termometru jest całkowicie zanurzona w oleju, ale nie dotykając dna patelni. W przeciwnym razie, odczyt może być ograniczona. Jeśli termometr głębokim tłuszczu nie jest dostępna metoda dawany z upuszczenie kwadrat chleba do gorącego oleju wystarczy. Jeśli kostka chleba podnosi się do powierzchni i trzask smażenia, olej jest wystarczająco gorąca.

Zasadą przy użyciu tej metody – jeśli brązy kostki chleba równomiernie w:

60 sekund, temperatura wynosi 350-365°fa

40 sekund, a temperatura wynosi około 365-382°F20 sekund, temperatura wynosi około 382-390°F Aby wyrzucać zużytego oleju spożywczego, ostrożnie wlać chłodzony olej do silnego zamykanego pojemnika, takie jak stare plastikowym słoiku z pokrywką lub starej puszki kawy. (Należy unikać stosowania łamliwe szklanych).Jeśli ilość oleju jest mała, to wypełnione szczelnie zamknięty słoik w koszu. Wyrzucać duże ilości oleju, biorąc go do lokalnego wysypiska. Nie wylewać oleju do ścieku kuchni. Nawet niewielkie ilości ostatecznie zatkać hydrauliką. Pamiętaj, aby zawsze poczekać oleju ostygnie całkowicie przed zabiegiem.

Artykuł dzięki: