slodziutkie-okazje.pl

cukiernictwo karina handzik

cukiernictwo karina handzik

Częściowo utwardzone tłuszcze:

Jeśli masz problemy zdrowotne, czytać etykiety żywności, aby zobaczyć, czy liście „częściowo uwodorniony olej” jako składnik. Częściowo uwodornione oleje są obecne we wszystkich wykonanych komercyjnie pączki, krakersy, ciastka, ciasta, głębokim tłuszczu smażonych potraw (w tym z wszystkich głównych sieci fast-food), ziemniaków i kukurydzy chipsy, sery imitacje i tłuszcze cukiernicze znaleźć w lukier i cukierki , Wszystkie te produkty zawierają nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mogą ulec uszkodzeniu przy wysokiej temperaturze i przekształcono w tłuszczu trans.

Zrozumienie różnicy pomiędzy wyrafinowane i nierafinowanego oleju spożywczego …

Rafinowanych olejów:

oleje rafinowane są pobierane za pomocą ekstrakcji rozpuszczalnikiem w celu dalszej rafinacji w celu otrzymania klarownego oleju, który jest wolny od jełczenia i ciał obcych. Te oleje są stosowane jako oleje średnie gotowania (225°F 350°F), wysokie oleje do gotowania (350°F 450°Oleje F) i głębokiego smażenia (większe niż 450°FA). oleje rafinowane są mdłe i blade. Mają znikomą smak i aromat, który czyni je idealnymi do przygotowania potrawy delikatnie aromatyzowana. Służy do pieczenia, sautéing, podsmażyć i wok gotowania, pieczenia, piekący, Browning, głębokiego smażenia i smażenia.

Oleje nierafinowane:

oleje nierafinowane są przetwarzane metodami tłoczonych na zimno i makuchu tłoczonych. Prowadzą prawdziwego smaku w roślinie, z której olej jest wykonany. Silny aromat niewybredny olejów może przytłoczyć danie lub dobrą pieczone, które zostały sporządzone z nimi; Jednakże, mocny smak nie zawsze jest pożądane, a niektóre nierafinowane oleje są stosowane jako środki zapachowe. (Generalnie, gdy is tnieje silny naturalny aromat i zapach, nie jest większa ilość wartości odżywczych).
Artykuł dzięki: