slodziutkie-okazje.pl

cukiernictwo jarczak bralin

cukiernictwo jarczak bralin

Jak wybrać odpowiedni olej jadalny

Zrozumienie Tłuszcze …

Podczas gotowania są czyste oleje tłuszczu, nie są sobie równe. Wszystkie oleje kuchenne są kombinacją nasyconych, wielonienasyconych i jednonienasyconych tłuszczów. To stężenie wodoru, która określa, w jaki sposób są podzielone. Bez uzyskiwania zbyt techniczne, następujące informacje, miejmy nadzieję, zapewni podstawową wiedzę na temat tłuszczów.http://budmax.co.pl/remonty-warszawa/malowanie-mieszkan-warszawa.html

Tłuszcze nasycone:

tłuszcze nasycone w produktach pochodzenia zwierzęcego i są przeliczane na poziom cholesterolu w wątrobie. Masło, margaryna, mięso i produkty mleczne są szczególnie bogate w tłuszcze nasycone. Nasycony tłuszcz będą podnosić poziom cholesterolu we krwi i jest związany z częstszym występowaniem choroby serca i udaru. To jest w postaci stałej w temperaturze pokojowej.

cukiernictwo jarczak bralin

Nienasycone tłuszcze:

Istnieją dwa rodzaje nienasyconych tłuszczów: jednonienasycone i wielonienasycone. Jednonienasyconych i wielonienasyconych nie podnoszą poziom cholesterolu we krwi. Rzepakowy i oliwa z oliwek zawiera najwyższy odsetek tłuszczów jednonienasyconych w porównaniu z innymi olejami gotowania. Krokosza barwierskiego i olej kukurydziany są najwyższe w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Tłuszcze trans:

tłuszcze trans tłuszcze sztucznych lub przetwarzania, które są wykonane z ciekłego oleju. Gdy wodór dodaje się do ciekłego oleju roślinnego i ciśnienia dodaje wynik jest sztywniejszy tłuszczu, takich jak tłuszcz znaleźć w puszce Crisco. tłuszcze trans nazywa się także uwodornione tłuszcze i znajdują się w margaryny i tłuszcze trans częściowo uwodornione oleje roślinne. Tłuszcze trans stanowią większe ryzyko chorób serca niż tłuszcze nasycone (które kiedyś były uważane za najgorszy rodzaj tłuszczów). Chociaż prawdą jest, że tłuszcze nasycone (znaleziono w masło, ser, wołowina, kokosowego i oleju palmowego) podniesienie stężenia cholesterolu całkowitego, tłuszcze trans podnoszą nie tylko całkowity poziom cholesterolu, ale także wyczerpuje dobrego cholesterolu (HDL), który pomaga chronić przed chorobami serca ,

Artykuł dzięki: