slodziutkie-okazje.pl

cukiernictwo francuskie

cukiernictwo francuskie

Soapmaking Idea- Sugar + Skrobia kukurydziana =

Dla mnie soapmaking to niekończąca się proces uczenia. Jest tak wiele różnych składników i technik try- możliwości są nieograniczone. Zawsze trzymałem umysł i oczy otwarte na nowe pomysły. Cóż, ja też uwielbiam gotować i gdzie lepiej to miejsce, aby wymyślić nowe pomysły niż swój własny kuchni?zapoznaj się z naszą ofertą Nie jestem pewien, czy ktoś próbował tego czy myślałem o tym jeszcze, ale dla mnie nowy trik pojawiło się i chciałem podzielić się swoim doświadczeniem z innymi soapmakers.

cukiernictwo francuskie

Uwzględniając wrażliwość na oleju kokosowym w mydłach, a także mając temperamentu skóry w ogóle, zachowało mi skąpią lathering oleje w moich receptur soapmaking. Jednak ludzie są tak przyzwyczajeni do obfitości piany na ogół kojarzony z kupionych mydeł (od oszukują siarczanem sodu) laurowy, że bardziej „mleczko-like” piany jest trudniejsze dla niektórych except. Poza tym, nie oszukujmy to- kto nie lubi duże puszyste bańki? Z tego powodu zawsze próbowały zwiększyć pianę w moich mydeł pośrednictwem innych dodatków naturalnych.

Dodanie różnych rodzajów mleka w proszku dodaje nie tylko odżywcze wszyscy wiemy słynie z pięknej skóry, ale wydawało się pomóc nieco w dodając więcej pianie i przyczynił się pewną creaminess do niego. Włókna jedwabiu dodane do mojego ługu wody dało jeszcze bardziej pozytywne rezultaty dla mnie. Zawsze wiedziałem, jedwab warunkiem cudowne „właściwości blokowania wilgoci” i prawdziwie luksusowe feel- ale ponieważ czułem, jak to znacząco wzrosła moja mydła umiejętność spienić, szybko stał się jednym z moich ulubionych odpustów. Potem jest inna sztuczka handlu … Cukru. Niezależnie od tego, rozpuszcza się w wodzie lub ługu to obecność wchodzi z dodatkiem miodu w moich partiach mydło, cukier pokazała znakomite rezultaty. W rzeczywistości, kiedy po raz pierwszy zaczął soaping, olej rycynowy było niemal obowiązkowe we wszystkich moich receptur mydła z powodu rzadkiego kwasu rycynowego w nim, że przyczynia się do spienić, nie będąc niemal jak suszenie używane zwykle „oleje pieniących”.
Artykuł dzięki: